Følgende er en veiledning for å sette opp delte mapper for en Exchangekonto i Microsoft Outlook 2003/2007/2010. Før du begynner skal du starte Outlook. Dersom du ikke er komfortabel med å bytte mellom vinduer kan du med fordel skrive ut denne veiledningen.

Oppsettet krever at både den som skal dele ut en mappe, og de(n) som skal ha tilgang til en delt mappe gjør endringer i oppsettet. Veiledningen tar for seg begge deler.

Dele ut en mappe

Høyreklikk på kontoens navn, f.eks. [email protected], og velg «Folder Permissions».

Trykk «Add…» og legg til brukeren(e) som skal ha tilgang til mappen.

Under «Other», aktiver «Folder visible» og klikk «OK».

Høyreklikk på «Innboks» under kontoen og velg «Properties».

Velg «Permissions» og gjenta foregående trinn med å legge til bruker(e) og aktivere «Folder visible».

Høyreklikk dernest mappen som skal deles og velg «Properties».

Velg «Permissions» og legg til bruker som i foregående trinn. Endre «Permission Level» til ønsket tilgangsnivå, f.eks. «Reviewer» for read-only tilgang.

Tilgang til delt mappe

Velg «File», «Account Settings» og klikk «Account Settings».

Dobbeltklikk Exchange-kontoen, og klikk «More Settings…».

Velg fanen «Advanced», klikk «Add…», angi e-postkontoen du skal ha tilgang til en mappe på, f.eks. [email protected], og klikk «OK».

Om denne forfatteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>